Løyper

I Filefjellrennet kan du velge mellom 10 km, 20 km og en barneløype. Løypekart ser du under.

MERK: for rennet i 2019 er 10km-løypen lagt om! Se saken «Siste oppdatering før rennet» på forsiden for informasjon om dette!

Løypene merkes med skilt og merkebånd. Drikkestasjon i langløypen. Det er 3 løypealternativer:

  • 20 km (reell lengde: 20,6 km)
  • 10 km (12,0 km)
  • barneløype

Begge de lengste løypene er for både konkurranse- og trimklasser. NB: løypene går i turløypenettet. I deler av løypen kan løpere komme i motsatt retning. Vis hensyn, hold til høyre og kjør forsiktig.

(fortsetter under kartet)

Trykk på løypene eller punktene på kartet for mer info!

20 km: løypa begynner i grovkupert terreng, vestover fra Lunchsletta. Traseen følger turløypene forbi Gamlestøga og holder til venstre i krysset ved Nystuen. Herfra går du til krysset Sulebu-Kyrkjestølen, og holder til venstre mot Sulebu. Frem til dette punktet, er det flere flater og slake moter som innbyr til høy fart og staking. Enkelte innslag av bratte, men korte motbakker, hvor enten spikerfeste eller fiskebein tar det raskest til toppen. Fra krysset Sulebu-Kyrkjestølen endrer løypa profil. Opp til Sulebu er det mer eller mindre jevn stigning i ca 360 høydemeter, til løypas høyeste punkt på 1330 m.o.h. Fra Sulebu følger lange flater og utforkjøringer ned til mål, som ligger 980 m.o.h.

løypekart20km høydeprofil20km

10 km: følger samme trase som 20 km, frem til krysset Sulebu-Kyrkjestølen. Her går 10 km mot høyre, i retning Kyrkjestølane og Nystuen. Mot Nystuen er det det lange, flate partier. Turløypa følges til krysset før Nystuen, hvor løypa går til høyre, og inn på samme traseen som på vei fra Gamlestøga. Husk å holde til høyre her, det kan komme skiløpere imot! Løypa passerer Gamlestøga og har målgang på Lunchsletta, på østsiden av Otrøvannet.

Løypekart "10 km"

høydeprofil10km

 

Barneløype: løypa går vestover fra Lunschsletta, i lettkupert terreng. På sletta før Gamlestøga gjør løypa en sving i skogen, og leder barna tilbake i retning Lunchsletta og mål. Løypelengden avhenger av snømengden i småskogen, men vil ikke overstige 2,5 km.

Siden Filefjellrennet arrangeres 900 moh., avhenger traseen noe av været. Dersom forholdene tilsier det, kan vi risikere å måtte legge om løypene. Endring av løyper vil annonseres på vår nettside, eller direkte til løperne før start.