Siste forberedelser

Filefjellrennet er bare timer unna. Meteorologene lover godt vær, og vi håper mange finner veien til Lunchsletta. Lurer du på hva du skal smøre med imorgen? Lave temperaturer om natten og snøsmelting om dagen, gjør det vanskelig å velge rett festesmøring. Løpere i 20 km-løypen kan få ekstra store utfordringer, med smelting ved start, og tørr fokksnø mot Sulebu. 

Å velge rett smørning ved «null-føre» er ikke lett. Mange sverger til Universal-klister, mens andre foretrekker voks, f.eks. Rode Multigrade. Løpere i 20 km løypen må være forsiktig med klister og klistervoks, siden det kan blåse tørr fokksnø i løypene. Et alternativ ved dette føret kan være Universal-klister som dekkes godt med voks (legg da på klisteret idag, og la det herde utendørs til i morgen, før det dekkes med voks). Voks-alternativet for -2 til -4 grader kan være VR55, (VR50 hvis det klabber, og VR62 hvis det glipper). Ved temperaturer like over null grader, anbefaler Swix klistervoks, VR62 f.eks. Skulle denne glippe er det Universal-klister som gjelder. Hvis VR62 klabber, må du ha en hardere voks (f.eks. VR55N).

Værmeldingene for morgendagen viser sol, null grader ved starten kl. 12:00, og -4 grader ved Sulebu en time senere. Det skal bli lite vind over fjellet, men det vil alltid kunne fokkes noe snø i sporene.

Klarer du ikke bestemme deg for festesmørning? Intersporten har en representant som prøver festesmørninger i løypen i morgen tidlig, for å kunne gi best mulig smøretips på arena før start.

Vi minner om starttidspunktene for morgendagen:

  • barneløype: fellesstart kl. 11:00
  • trimklasser: fri start mellom 11:00 og 12:00
  • konkurranseklasser: fellesstart kl. 12:00

Vi ønsker lykke til med de siste forberedelsene, og med rennet i morgen!

Kommentarer er stengt.