Løyperekorder og deltagerrekord i Filefjellrennet!

Vindstille, blå himmel og ti kuldegrader laget en perfekt ramme for årets Filefjellrenn! 235 påmeldte løpere er ny rekord – 119 i barnerennet, 49 på 10 km og 67 i den lengste løypen! 

start-barn-2018.jpg

Noen sekunder før start i barneløypa.

10-kilometeren for kvinner ble vunnet av Sigrid Føyen (Kjelsås IL) på meget sterke 41:44. Hun satte med dette ny løyperekord, 44 sekunder raskere enn Ragnhild Femsteineviks tid fra i fjor. I herreklassens 10 km var Vegard Årdal raskest. Det unge talentet klokket inn på 47:16 og hadde da en solid luke ned til nummer to.

start-felles-2018.jpg

Startfeltet for 10km og 20km

Fellesstarten i 20km-løypen gikk ut i svært høy fart, noe flere nok fikk kjenne på i stigningene opp mot Sulebu. Men dagens raskeste løpere viste ingen svakhetstegn og både i dame- og herreklassene kom vinnerne inn i ensom majestet. Oda Støen Kolkinn (Søndre Ål Sportsklubb) vant på tiden 1:23:22, 3:12 foran Maria Føyen (Kjelsås IL) og 4:43 foran Gunhild Rogne Halland (Nydalen Skiklubb). Vinnertiden er kun 25 sekunder bak løyperekorden, så vi håper Oda kommer tilbake neste gang for å utfordre denne! I herreklassen var det rekordbonanza i dag. Hele seierspallen gikk raskere enn den tidligere løyperekorden på 1 time og 7 minutter! Raskest av alle var Daniel Instanes (Fana IL) på 1:01:31. Eirik Hovland (Årdalstangen IL) tok andreplassen på 1:03:49, foran Sigurd Sollien Hulbak (Hemsedal IL) på 1:05:05.

instanes-knuser-all-motstand.jpg

Daniel Instanes på vei til ny løyperekord – nesten raskere enn egen skygge!

Fullstendig resultatliste finner du her.

Kommentarer er stengt.