Siste oppdatering før rennet!

Her kan du finne den viktigste informasjonen om morgendagens renn. Merk spesielt info om løypeendring for 10 km, startnummerhenting og sen påmelding.

10 kilometeren legges om på grunn av mye overvann på myrene ved Kyrkjestølen! Før krysset hvor 10 og 20 kilometerne normalt skilles, kjøres det opp en sløyfe som 10 kilometerløperne skal ta inn på (helt til venstre på kartet under). Denne korte sløyfen leder tilbake inn på traseen dere har kommet fra, deretter er det samme vei tilbake. Hold til høyre og vær forsiktig ved kryssing av traseen!

Omlagt 10km-løype. Grå skravering markerer del av traseen som ikke brukes i år

 

Startnummer hentes ved sekretariatet senest 30 minutter før start. Merk at det kan bli noe kø ved utdeling, så beregn god tid. Det er selvbetjent startnummerutdeling. Finn ditt startnummer på lister som er hengt opp ved sekretariatet, og plukk nummer fra oppheng på sekretariatsteltet. Sikkerhetsnåler ligger på samme sted. Startnummer tildeles fortløpende ved påmelding, du kan finne ditt startnummer i web-påmeldingen under fanen Deltakerliste. Startnummeret inneholder en tidtakerbrikke, og må derfor ikke brettes!

Starten går klokken 11:00 for barneløypen, og 12:00 for konkurranseklassene. Både barneløype og konkurranseklasser har fellesstart, møt opp i god tid. Det er ingen seeding i konkurranseløypen, løpere velger selv plass i startfeltet. Trimløpere har fri start mellom 11:00 og 11:45.

Alle løyper er merket. Barneløypen følger røde og blå merkebånd til et «kylling-skilt» som markerer vendepunkt. Gå rundt skiltet. Deretter følges samme løype tilbake. 20 km-løypen følger blå merkebånd, 10 km-løypen følger røde merkebånd. Det er drikkestasjon i 20 km-løypen. Det er ikke tillatt å skøyte i Filefjellrennet.

Her snur barneløypen – gå rundt skiltet

løypekart20km

20km-løypen

Alle løypene følger de ordinære turløypene. Vær oppmerksom på at det kan komme turgåere rundt neste sving, utvis forsiktighet i utforkjøringene. Særlig løpere i 20 km-løypen må være forsiktige i nedkjøringen fra Sulebu – det kan stedvis være svært hardt i løypene.

Snøforhold: det er frost om natten og dermed tørr snø og ganske harde forhold fra morgenen av. Men allerede fra 11-12 begynner det å smelte. Det er godt snødekke i traseen, men vær obs ved vegkryssinger. Vegene i området er egentlig helt bare, og det blir kjørt på snø i forbindelse med rennet. Vi har folk på plass for å forsøke og holde snøforholdene så gode som mulig, men gå forsiktig over vegene.

Startnummer må være festet synlig på brystet for at du skal få registrert tid i målområdet. Startnummeret skal leveres etter målgang – vi resirkulerer!

Etteranmelding er mulig på nett og på arena frem til klokken 10:00.

Arrangørene av Påskelunsjen har meldt at denne i år er avlyst. Arrangørene av Filefjellrennet disker derfor opp med en forenklet utgave av lunsjen, slik at det går an å kose seg med drikke og en matbit i sola fra kl. 11:00.

For mer informasjon, se «Renninfo» på hjemmesiden. Det blir også gitt informasjon på arena før start. Velkommen til Filefjellrennet!

Kommentarer er stengt.