Løyperekorder i finværet på Filefjell!

190 løpere deltok i den 9. utgaven av Filefjellrennet! Med fine snøforhold og nydelig påskevær, lå forholdene til rette for gode tider. I kvinnenes 20-kilometer ble løyperekorden forbedret med enorme 8 minutter!

Start i konkurranseklassene!

Øyvind Moen Fjeld satte ny løyperekord i 20-kilometeren!

Det ble ny løyperekord i herrenes 20-kilometer! Kapasiteten Øyvind Moen Fjeld, som denne sesongen blant annet har gjort det sterkt i langløpsserien Visma Ski Classics, senket løyperekorden til 1:00:27, ett minutt og fire sekunder foran forrige bestetid. Det ble en svært tett kamp om andreplassen i 20-kilometeren. De to lovende juniorene Sondre Sørbye (Røa IL) og Eskil Hov (Kaupanger IL) kom side om side ned oppløpet, og kun centimeter skilte mellom de to etter 20 kilometer. Klokken viste mindre enn ett sekunds differanse på de to, men måldommernes skarpe blikk dømte Sondre Sørbye først over streken på tiden 1:04:07. Vi håper å se begge to på plass for ny duell neste år!

Sørbye og Hov på vei mot mål – kun centimeter skilte de to over streken

Ny løyperekord ble det også i kvinnenes 20-kilometer! Maren Wangensteen (Øystre Slidre IL) moste den gamle løyperekorden med over 8 minutter(!) da hun krysset målstreken etter 1:14:10. Maren har levert gode resultater i Norgescupen tidligere i år, og hun viste i dag at formen er god også helt på tampen av sesongen. Marie Hopsnes slo til med en knallsterk andreplass i den tøffe 20-kilometeren. Løpstalentet fra Fana IL fortsetter i en god strøm etter etappeseier i Parkstafetten på onsdag. Med tiden 1:19:03 er også 13-åringen godt foran forrige løyperekord som lød på 1:22:47.

Maren Wangensteen suser inn til en eventyrlig løyperekord!

Marie Hopsnes i aerodynamisk posisjon på vei mot mål. Roald Hopsnes til høyre

I 10-kilometeren gikk et annet stortalent inn til bestetid i kvinneklassen. Tine Alfstad Olsen vant med tiden 39:49. Dette er godt foran løyperekorden i den originale løypen, og viser at Tine har den offisielle rekorden godt innen rekkevidde! Didrik Slethaug dro i land seieren i herrenes 10-kilometer på sterke 39:16!

Som vanlig var det godt oppmøte i barneløypen! Over 100 barn sto klare på startstreken da fellesstarten gikk kl. 11. Vi takker for oppmøtet og god innsats fra samtlige løpere! Dere er alle hjertelig velkommen tilbake neste år – da er det 10-årsjubileum for Filefjellrennet!

104 ivrige løpere på start i barneløypa!

 

Kommentarer er stengt.