Smøretips

Nå som værmeldingene er «sikre», drister vi oss til å komme med smøretips for Filefjellrennet. Værmeldingene tyder på temperaturer mellom 5 og 10 kuldegrader. Snøen er grovkornet, og det er stor slitasje. Vi anbefaler å legge to lag V30 (blå) i bunn, korkes godt ut mellom lagene. Legg så 2-5 lag (avhenger av spennet på skiene dine) V40 / blå ekstra. Disse lagene legges i «pyramide». Glipper det i motbakkene kan du legge VR45 på toppen. Vi anbefaler å ha med en V40 / blå ekstra og VR45 i sekken, spesielt i den lange løypa. Skulle du glippe med VR45, kan VR50 brukes, men den medfører luggefare…

Grunnvalla anbefales spesielt for løperne i langløypa. Rubb festesonen med sandpapir, grovhet #100. VG35 eller grunnklister KB20 varmes inn, kork kan brukes for å jevne ut laget. Avkjøl, og varm deretter inn ett lag V30 (blå) på toppen, korkes til et jevnt lag.

Intersport Filefjell har stand ved start! Der får du gode råd om smøring og skiprep!

Lykke til med skismøringen! 

Kommentarer er stengt.