Løyperekord i strålende solskinn

90 barn klare på startstreken like før starten i barnerennet.

Med over 160 påmeldte løpere, var det solide startfelt i dagens to fellesstarter. Godt, skarpt føre la også forholdene til rette for gode løpstider.

Sigrid Føyen (Kjelsås IL) sikret seg en soleklar seier og ny løyperekord i 20-kilometeren! Med tiden 1:11:18 knuste hun Maren Wangensten sin forrige rekord med cirka tre minutter, og blir med dette den første som samtidig har løyperekordene i både 20- og 10KM løypene. På plassene bak, fulgte Marte Garvik (Vestre Slidre IL) og Guri Sollien Hulbak (NTNUI).

Sigurd Sollien Hulbak (Hemsedal IL), som har flere gode prestasjoner bak seg denne vinteren, avsluttet sesongen med seier i 20kilometeren. Hulbak valgte langløpstaktikk da han droppet festesmurning og staket seg inn på tiden 1:03:52, 2:14 foran Ole Sollien Hulbak (Sweco BIL). Bjarte Jordal (Fana IL) var tredje raskeste gjennom 20KM-løypen på tiden 1:12:18.

Også i de yngste klassene i 20KM var det flere sterke tider. Marie Husnes (Lillehammer skiklubb) gikk i mål til klasseseier i K14-16 på tiden 1:37:39. Borgar Mæland (Rustad IL) var raskest i M14-16. Med tiden 1:27:28 var han drøye ti minutter foran Vegard Årdal som kapret andreplassen.

I 10kilometeren stakk Kristin Hopsnes (Fana IL) av med løypeseieren. Det betydde også seier i familieduellen – med tiden 45:35 var hun drøye fem minutter raskere enn sin mor, Solveig Hopsnes. Ida Karine Kriken (Team Macody) gikk seg inn på den siste pallplassen, knepent foran talentet Ida Hopsnes (Fana IL).

Stort startfelt klare for Barnerennet

90 barn stilte til fellesstart i barnerennet! Med maks innsats fra start, ble det en fin tur i solskinnet på Filefjell. Anna Husnes (Lillehammer skiklubb) var raskest av jentene som gikk full distanse, med Isabel Bøthun (Sogndal IL) og Sofie Husnes på de neste plassene. Brage Berge (Kjelsås IL) var raskest av gutta, mens Axel L. Christoffersen (Lyn ski) og Eskil J. Bru (Gjelleråsen IF) gikk seg inn til andre og tredjeplass. I barnerennet er deltagelse det aller viktigste, og det var veldig kjekt å se så mange til start!

Startskuddet har gått for konkurranseklassene

Fullstendige resultatlister og bilder fra arrangementet finner du her.

Vi takker alle for oppmøte og strålende innsats, og ønsker hjertelig velkommen tilbake neste år! God påske 🙂

Takk til våre sponsorer: Intersport Filefjell og Joker Tyinkrysset

Kommentarer er stengt.